Metsäkirkko Kuusamon suurpetokeskuksessa 12.6.2021

Posted Posted by Vesa Tuominen in Artikkelit     Comments Kommentit pois päältä artikkelissa Metsäkirkko Kuusamon suurpetokeskuksessa 12.6.2021
kesä
14

Tervehdys teille luonnon ystävät. Tänään pyydämme siunausta koko luomakunnalle,metsän eläjille, kasveille ja puille, vesille ja mantereille. Kuusamon suurpetokeskuksen
asukkaat, karhut, sudet, ilvekset, porot ja koirat ja kissat toivottavat teidät
Sulo Karjalaisen kanssa tervetulleiksi.

Olemme karhuaitauksen tuntumassa, taiteilijakarhu Juuson kodin vieressä. Karhuperheen pienin jäsen, Aina -karhu, on vasta puolen vuoden ikäinen. Se löydettiin Kuhmossa orpona, harhailemassa pihapiirissä ja sai kodin Sulo Karjalaiselta, suurpetokeskuksen omistajalta ja johtajalta.

 

Joka keväinen ihme on totta tänäkin vuonna. Luojamme luo uutta ja Hänen luomistyönsä jatkuu näkyen erityisesti luonnon kiertokulussa.
Niin kuin sade ja lumi tulevat taivaasta eivätkä sinne palaa, vaan kastelevat maan, niin että se hedelmöittyy ja versoo ja antaa kylväjälle siemenen ja nälkäiselle leivän, niin käy myös sanan, joka minun suustani lähtee; se ei tyhjänä palaa ( Jesaja 55:10-11).

Jumalan on luonut Sanallaan maan ja taivaan. Ihmisen Hän asetti erikoisasemaan, viljelemään ja varjelemaan maata. Luonnon suojelu on meidän kaikkien yhteinen asia. Kulutamme tällä hetkellä liikaa. Luonnon energiavarat hupenevat kovaa vauhtia.

Mitä oikeastaan tarkoitti: Jumala loi Sanallaan taivaan ja maan. Kun luemme Raamatun tekstiä ja laitamme Sanan paikalle Jeesuksen, tulee asia enemmän ymmärretyksi. Jeesus on yhtä olemusta, Isän, Jumalan kanssa. Hän on ollut aikojen alusta, aina olemassa, myös maailman luomisessa. Jumalan Pyhä Henki vaikuttaa Häneen uskovissa.

Kolmiyhteisen Jumalan ymmärtäminen on vaikeaa. Miten kolmesta voi syntyä yksi tai yhdestä kolme. Matemaattisesti tämä on epäyhtälö mutta Jumalaa ei voida selittää ulkopuolelta tarkasteltuna objektina. Jumala on subjekti, teon suorittaja, ei sen kohde. Jumalan työ vaikuttaa kaikkialla näkyvänä ja näkymättömänä. Me ihmiset olemme myös Hänen luomistyötään. Elämä, jonka olet saanut, on Jumalan lahja. Jumala on tullut ihmiseksi Jeesuksessa, Kristuksessa. Hän ymmärtää ihmisenä olemisen ilot ja surut. Jumalan armosta me kaikki olemme osallisia Jeesuksen, Kristuksen sovitustyön tähden. Meidän, sinun ja minun tulee ottaa henkilökohtaisesti vastaan Jeesuksen sovitustyö kohdallamme. Kaikkivaltiaan Jumalan siunausta ja varjelusta saamme tänäänkin rukoilla.

Olkoon Hän suojelemassa meitä, ihmisiä ja eläimiä, kasveja ja puita koko luontoa! Siunattua kesää teille kaikille!

Vesa Tuominen
kirkkoherra

Viimeisimmät artikkelit

Arkisto