Kevät tulee

Posted Posted by Vesa Tuominen in Artikkelit     Comments Kommentit pois päältä artikkelissa Kevät tulee
helmi
25

Luonnossa liikkuessani olen havainnut jo kevään merkkejä. Päivät pitenevät, lumi sulaa ja linnut ovat aloittaneet konserttinsa pesintäpuuhia valmistellessaan. Viime keväänä emme vielä arvanneet miten pitkään edelleen vallitseva epidemiamme jatkuu. Rokotuksia jaetaan jo mutta kestää vielä useamman kuukauden ennen kuin kaikki ovat saaneet suojan.

Silti terveydenhoito toimii. Pääsin runsaan kuukauden sisällä erikoistutkimuksiin ja kiitin terveydenhuoltojärjestelmää sen toimivuudesta. Kiitin myös Taivaan Isää Hänen hyvästä huolenpidostaan.

Monille epidemia on aiheuttanut ahdistusta jopa masennustakin. Eristyneisyyden kokemukset lisäävät yksinäisyyttä kaikissa ikäryhmissä mutta erityisesti ikäihmisten keskuudessa.

Yhteydenpito omiin ikääntyviin sukulaisiin on tärkeää. Seinän takana voi olla naapuri joka kaipaa yhteydenottoasi. Voit ehkä auttaa kauppa-asioissa, pihatöissä tai jossakin muussa häntä. Älä jää paikallesi vaan toimi. Mahdollinen oma yksinäisyytesikin lievenee! Kun autat muita, voit huomioida, että voit itsekin olla joskus avun tarpeessa.

Nyt on paastonaika kirkkovuodessa. Paastonaika johdattaa meitä Pääsiäiseen, kristillisen kirkon pääjuhlaan. Pääsiäisenä Jeesus ristiinnaulittiin meidän rikkomustemme tähden mutta Hän nousi ylös kuolleista kolmantena päivänä. Hän on voittanut kuoleman vallat ja meidän todellinen toivomme. Paastonaikana on hyvä erityisesti hiljentyä ja rukoilla, tutkia, mikä elämässä on olennaista ja tärkeää.

Toivotan sinulle hyvää paastonaikaa ja kevättä! Yritetään pysyä terveinä ja huolehtia vain yhden päivän asioista kerrallaan.

Viimeisimmät artikkelit

Arkisto