Puhe uuden vuoden aattona jokirannassa Paimiossa 2018

Posted Posted by Vesa Tuominen in Artikkelit     Comments Kommentit pois päältä artikkelissa Puhe uuden vuoden aattona jokirannassa Paimiossa 2018
tammi
8

Uusi vuosi on uuden alkamista. Näin ajattelemme. Toivomme seuraavasta vuodesta vähän parempaa tai ainakin yhtä hyvää kuin kulunut vuosi, jos se on mennyt hyvin.

Osa meistä haluaisi aloittaa puhtaalta pöydältä, jättää menneisyyden painolastit. Meitä sitovat helposti huolet, pettymykset jopa katkeruus. Jokin asia ei ole mennyt kuten toivoimme. Jokin tärkeä toiveemme on jäänyt toteutumatta. Jos voisin vain deletoida tietyt asiat kuin tiekoneen muistista, joku ajattelee.

Eri puolilla maailmaa kiehuu ja kuohuu. Monien kansojen asukkaat pelkäävät ja joutuvat jopa pakenemaan kotimaastaan. Me suomalaiset saamme elä rauhassa. Meitäkin huolestuttavat yhteiskunnalliset muutokset kuten valmisteilla oleva SOTE- uudistus.

Sinusta saattaa tuntua että mikään ei pysy ennallaan yhteiskunnassamme, vaan kaikki muuttuu ja muutoksen suunta ei ole selvillä. Monia kysymyksiä herää. Miten huolehdimme ikääntyvistä ihmisistä? Millä takaamme kaikille lapsille turvallisen kasvualustan, kun omassa maassammekin esiintyy perheväkivaltaa.

Näköalattomuuteen ei pidä vaipua. Niin kauan kuin on elämää, on toivoa, sanotaan. Sain mietelauseen serkultani syntymäpäivänäni. ”Mikä eilen oli, on mennyttä.
Mikä huomenna tulee, on salaisuus.
Jokainen hetki nyt on lahja”.

Kun käytämme jokaisen hetken oikein, olemme rehellisiä, kehitämme itseämme ja autamme muita voi elämämme olla raikasta ja antoisaa.
Luottamus elämään kantaa eteenpäin ja antaa voimaa jokaiseen päivään. Jumalaan turvaava ihminen ei ole koskaan yksin. Jumala sanoo luovansa kaiken uudeksi. Hän lupaa myös syntiä tehneelle anteeksiantamuksen. ”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä”. Jumalan armossa on kyllin sinulle. Kun jokin painaa, sinulla on uuden alku Jumalan edessä.
Rukoilemme kaupunkimme ja laajentuvan seurakuntamme jäsenten puolesta, erityisesti kaikkien perheiden puolesta. Siunaa Herra kaupunkimme asukkaita kaikkia seurakuntalaisia.
Siunattua Uutta Vuotta Teille Kaikille!

Vesa Tuominen
kirkkoherra

Viimeisimmät artikkelit

Arkisto