Karhu-kirja ilmestyy

Posted Posted by Vesa Tuominen in Artikkelit     Comments Kommentit pois päältä artikkelissa Karhu-kirja ilmestyy
helmi
6

 

Siivous meni hulinaksi. Juuso ja Sulo tanssii ja Tessu emo sotkee omenan palaisia. Kuva Pasi Jäntti.

Sulo Karjalainen on Kuusamon suurpetokeskuksen isähahmo. Hänellä on kuusi komeaa karhua, kettuja ja susia sekä poroja ja ilveksiä.
Eläimet asuvat kodinomaisissa aitauksissaan ja saavat hyvää huolenpitoa päivittäin.

 

Sulon eläimet ovat jääneet orvoiksi ja päätyneet hänen orpokotiinsa. Vapaaksi on voitu päästää vain osa ilveksistä. Muut eivät enää pärjäisi luonnon olosuhteissa. Osa eläimistä on syntynyt Suurpetokeskuksessa.

 

Sulo on humaani ja rehellinen suomalainen mies, joka suojelee luontoa ja puolustaa oikeudenmukaisuutta ja inhimillisyyttä. Hän on tukenut monia nuoria työllistämällä heitä kesäisin eläinten parissa työskentelyyn. Sulon elämäntyö on niin merkittävä että päätimme tehdä siitä kirjan nimellä: Karhumies.

Kirja ilmestyy maaliskuussa 2018 ja toimituskuntaan kuuluivat lisäkseni käsikirjoittaja Esa Silander ja kuvaaja Tapio Paappanen. Olemme saaneet hienoja kuvia myös Pasi Jäntiltä, Sulon yhteistyökumppanilta ja kuusamolaiselta Liisa Kinnuselta, jonka mies, Juhani, kuvasi aikanaan Suloa karvaisten kavereidensa kanssa.

Kirjassa on paljon kuvitusta ja kertomus Sulon elämästä ja toiminnasta erikoislaatuisessa ympäristössään. Hänen elämäntyönsä on ainutlaatuinen ja vertaansa vailla koko maailmassa. Sulo tunnetaan ympäri Eurooppaa ja Aasiaa aina Australiaan saakka. Hänen kuuluisin karhunsa on Juuso. Juuso maalaa tassullaan hienoja tauluja. Niitä on myyty useisiin maailman maihin.

Kirjan suomenkielinen painos on Docendon kustantama ja sen julkistamistilaisuus on Helsingissä 5.3.2018.  Kirjaa voi ostaa kirjakaupoista maaliskuussa.

Antoisia lukuhetkiä Sulon ja hänen karhujensa parissa!

Viimeisimmät artikkelit

Arkisto