Puhe uuden vuoden aattona vuonna 2017 Paimion jokirannassa

Posted Posted by Vesa Tuominen in Artikkelit     Comments Kommentit pois päältä artikkelissa Puhe uuden vuoden aattona vuonna 2017 Paimion jokirannassa
tammi
2

 

 


Vuosi 2017 oli täynnä tapahtumia. Vietimme reformaation juhlavuotta.  Viisisataa vuotta sitten syntyi luterilainen kirkkomme Martti Lutherin uskonpudistuksen myötä. Suomi täytti sata vuotta ja toimintaympäristöni, Paimion kaupunki 20 vuotta. Kaiken juhlinnan keskellä tärkeimmäksi muodostui se, että teimme sen kaiken yhdessä.

Monet kaupungin ja seurakunnan sekä eri järjestöjen yhteistyössä tehdyt tapahtumat korostivat yhteenkuuluvuutta. Yhdessä saimme enemmän aikaan. Yhdessä tekeminen mahdollisti monia tapahtumia vuoden aikana.

Yhdessä, oli satavuotiaan Suomen juhlavuoden teema. Yhdessä olemme tätä maata rakentaneet, me ja meitä aiemmat sukupolvet. Erityiskiitos kuuluu teille naiset ja miehet, sotiemme veteraanit. Puolustitte maatamme sen vaikeina sotavuosina.  Kiitos kuuluu myös kaikille maamme jälleenrakentajille sotien jälkeen.

Tänä päivänä Suomi on tunnettu hyvästä koulutustasostaan ja korkeasta teknologiastaan. Tarvitsemme edelleen innovaatiota ja luovaa uskallusta mennä eteenpäin. Mutta voimme olla ylpeitä omasta kotimaastamme. Olemme suomalaisia. Se on arvo meille.

Korkea teknologiamme antaa meille mahdollisuuden kommunikointiin nopeasti ja laajasti ympäri maailmaa. Meidän ei tule kuitenkaan jättää yhteydenpitoamme pelkästään sähköisten viestimien varaan. Henkilökohtaiset kohtaamiset ovat aina tärkeitä. Sotien aikana oli tärkeää, ettei kaveria jätetä. Sama pätee edelleenkin. Yksinäisyys katoaa kohtaamisen myötä. Kehotan sinua ottamaan yhteyttä siihen henkilöön, joka kaipaa yhteydenottoasi, naapuriin, ystävään, kaukaiseen sukulaiseen tai vaikkapa kahvilassa tapaamaasi yksinäiseen kanssaihmiseen.

Reformaation juhlavuoden teema oli: armoa, armoa! Se kuvastaa luterilaisen uskon peruspiirrettä. Armosta, ei ansiosta, me pelastumme Jumalan edessä. Sitokaamme nämä kaksi teemaa yhteen. Yhdessä ja Jumalan armosta me elämme.  Elämämme on Jumalan käsissä. Jumala on tarkoittanut meidät toimimaan yhdessä. Tarvitsemme toisiamme ja ymmärtämällä toisiamme elämme anteeksiannon ja sovun ilmapiirissä, kuten Luojamme on tarkoittanut!

Toivotan Jumalan Siunausta alkavana vuonna teille kaikille!

Rukous:
Kaikkivaltias Jumala,
me kiitämme sinua kaikesta,
mitä kuluneena vuonna olet meille antanut.
Anna anteeksi se paha,
mihin olemme tietoisesti syyllistyneet.
Vapauta meidät uuteen alkuun
joka päivä joka hetki.
Kuule meitä Jeesuksen Kristuksen
meidän Herramme kautta,
joka sinun ja Pyhän Hengen kanssa
elää ja hallitsee aina ja ikuisesti.

 

Viimeisimmät artikkelit

Arkisto